Kokouskutsu: Koski-Golf ry:n syyskokous torstaina 15.12.2022

30.11.2022

Koski-Golf ry:n syyskokous

Aika: Torstaina 15.12.2022 klo 17:00

Paikka: Koski-Golf, ravintola Clubi, Eerolanväylä 126, 45700 Kuusankoski

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumiset syyskokoukseen etukäteen ke 14.12. mennessä. Voit ilmoittautua oman Nexgolfin kilpailukalenterin kautta tai sähköpostilla toimisto@koskigolf.fi.

Esillä:

- sääntöjen 12 §:n määräämät asiat

- sääntömuutos

Esityslista

Toimintasuunnitelma

Huom. Vietämme samalla Koski-Golfin kauden päättäjäisiä palkitsemisineen, ja syyskokouksen jälkeen on mahdollisuus jouluruokailuun ravintola Clubilla klo 18 alkaen, hintaan 19,70 € / hlö menu. Pöytävaraukset etukäteen 13.12.2022 mennessä clubi@koskigolf.fi. Tervetuloa!

Syyskokousasioita:

Tänä vuonna valitaan seuralle puheenjohtaja, kapteeni sekä 3 johtokunnan jäsentä.

Puheenjohtaja:

Vuodesta 2020 seuran puheenjohtajana on toiminut Timo Tuuri. Seuran puheenjohtaja valitaan aina kahden vuoden välein. Timo Tuuri on ilmoittanut, että on käytettävissä jatkokaudelle puheenjohtajaa valittaessa.

Kapteeni:

Myös seuran kapteeni valitaan kahden vuoden välein. Kapteenina on toiminut vuosina 2021-2022 Kari Sipiläinen. Kari Sipiläinen on ilmoittanut, että on käytettävissä jatkokaudelle kapteenia valittaessa.

Erovuorossa olevat johtokunnan jäsenet (jotka eivät jatka):

- Petteri Pasanen (kilpailutoimikunta)

- Pasi Hukkanen (senioritoimikunta)

- Mika Saarinen (jäsentoimikunta)

Seuraavat henkilöt ovat ilmoittautuneet ehdokkaiksi johtokuntaan (ilmoitettu Koski-Golfin toimistoon 30.11.2022 mennessä):

- Mari Suomalainen

- Lassi Salminen

Kaikki edellä mainitut paikat ovat avoinna ja niihin voi ilmoittautua ehdolle etukäteen Koski-Golfin toimistoon, toimisto@koskigolf.fi tai p. 0207429820 tai toiminnanjohtajalle mika.niinimaki@koskigolf.fi tai p. 0408482849.

Sääntöjen mukaan luonnollisesti myös paikan päällä voidaan ehdottaa jäseniä ehdolle johtokuntaan.

Johtokunnassa jatkavat: Pekka Vesanto, Marleena Kuitikka ja Hanna Tiihonen.

Jos olet kiinnostunut paikasta johtokunnassa tai tiedät jonkun, joka olisi kiinnostunut, ilmoittaudu tai ilmianna hänet johonkin edellä olevaan numeroon tai sähköpostiin. Varsinkin senioritoimikunnan johtoon tarvittaisiin erovuoroisen tilalle aktiivinen ja innokas jäsen. Rohkeasti mukaan vaan.

Johtokunnan jäsenen roolit ja tehtävät:

Seuran säännöt määrittelevät ainoastaan suraavat roolit: johtokunnan puheenjohtaja ja kapteeni. Lopulliset tehtäväalueet ja niiden lopullisen vastuujaon kaudelle 2023 määrittelee ja päättää uusi johtokunta.

Johtokunnan ja hallituksen tehtävät:

Jotta tiedämme, ketä äänestää ja mihin äänestää, kertaamme miten seura ja yhtiö toimivat. Golfyhteisöämme johtaa seuran (Koski-Golf ry) johtokunta ja golfyhtiön (Kuusankosken Golfkeskus Oy) hallitus.

Karkeasti työnjaon voi jakaa seuraavasti:

Koski-Golf ry:n johtokunta vastaa pääasiassa seuraamme (jäsenet) koskevista asioista ja toiminnoista, kuten juniori- ja valmennustoiminta, naistoiminta, senioritoiminta, avoimet kilpailut ja tapahtumat jne.

Kuusankosken Golfkeskus Oy:n hallitus (osakkeenomistajat) puolestaan vastaa palveluista ja kaikkeen omaisuuteen, kuten kenttään, klubiin ja niiden hoitoon liittyvistä asioista. Esimerkiksi kaikki kenttätyöntekijämme ovat yhtiön (Kuusankosken Golfkeskus Oy) palkkalistoilla. Sen sijaan esim. palvelupäällikkö ja caddiemasterit ovat seuran (Koski-Golf ry) palkkalistoilla ja seura maksaa myös osan toiminnanjohtajan palkasta. Kuusankosken Golfkeskus Oy toimii yhdessä yrittäjien kanssa, jotka tuottavat mm. proshop-, alkeiskurssi-, opetus- ja valmennuspalveluja.

Yhdistyksen (seuran) säännöt määrittelevät johtokunnan jäsenten määrän (puheenjohtaja, kapteeni ja kuusi-kahdeksan muuta jäsentä), jäsenyysajan sekä vastuualueet mm. puheenjohtajan ja kapteenin osalta.

Viime vuosien käytäntö on osoittanut, että seuran sääntöjen määräämien roolien lisäksi jokaisella vastuualueella (esim. kilpailutoiminta, senioritoiminta) on hyvä olla vastuuhenkilö johtokunnassa. Kyseinen vastuuhenkilö vastaa oman vastuualueensa toimintasuunnitelmasta, toimintasuunnitelman toteutuksesta ja taloudesta. Operatiivisesti toimintaa pyöritetään yhdessä toimikunnan kanssa, jonka valittu johtokunnan jäsen muodostaa. Toimikunnan koko vaihtelee tarpeen mukaan. Toimikuntien valmistelemat toimintasuunnitelmat hyväksyy syyskokous. Seuran toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä toimikuntien kanssa. Toiminnanjohtaja ja muu seuran palkattu henkilöstö tukevat toimikuntien toimintaa.

Yhtiön puolella taas Kuusankosken Golfkeskus Oy:n hallitus ohjaa ja antaa tavoitteet sekä suuntaviivat toimitusjohtajalle, joka on vastuussa yhtiön operatiivisesta toiminnasta. Toimitusjohtaja pyörittää koko yhtiön palvelutuotantoa yhdessä palkatun henkilöstön ja yrittäjien kanssa. Hänen tukenaan hallituksen lisäksi on mm. hallituksen alaisuudessa toimiva kenttätoimikunta.

Miten johtokunta valitaan?

Seuran johtokunnan jäsenet valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, mukaan lukien puheenjohtaja ja kapteeni. Joka vuosi siis 3 - 4  jäsentä on erovuorossa. Jos joku johtokunnan jäsenistä eroaa kesken kauden, valitaan seuraavassa virallisessa kokouksessa hänen loppukaudelleen uusi johtokunnan jäsen. Johtokunnan jäsenet valitaan syyskokouksen yhteydessä periaatteella jokaisella läsnä olevalla jäsenellä on yksi ääni. Johtokunnan jäseneksi voidaan ehdottaa ketä tahansa seuran jäsentä. Koski-Golf ry:n kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki läsnä olevat jäsenet. Koski-Golf ry:n säännöissä ei ole mainintaa mahdollisuudesta äänestää valtakirjalla.