Kilpailumääräys naisten haku 2022

09.06.2022

Kilpailumääräys Naisten haku 2022, 11.6.2022 yhteislähtönä alkaen klo 9:00

 

Kilpailuinfo clubin lasiterasilla klo 8:30

Koko kentän alueella on voimassa siirtosääntö

Kilpailijoita pyydetään käyttämään sähköistä tuloskorttia joka löytyy Nexgolfista

Pelimuoto: 4-hengen scramble

Pelin kulku on seuraava noudattaen golfin sääntöjä soveltuvin osin:

Molemmat joukkueen jäsenet lyövät avauslyönnin. Avauksista valitaan yleensä paras lyönti ja peliä jatketaan ko. pallon paikalta. Pallon paikka merkitään. Pelaajat jatkavat merkitystä paikasta vuorotellen valinnaisessa järjestyksessä. Kentän lyhyeksi leikatulla alueella pallon saa asettaa ja muualla pudottaa enintään mailan mitan päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää. Pudotettaessa pallo esteeseen tai raffiin, on pallon jäätävä samalle alueelle. Viheriöllä pallo asetetaan. Viheriöllä pallon saa asettaa enintään 10 cm päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää.  Saman periaatteen mukaan jatketaan, kunnes pallo on reiässä.

Mikäli pelipalloksi valitaan hiekkaesteessä oleva pallo, seuraavan pallon saa asettaa esteeseen ja pallon asema pitää luoda alkuperäisen kaltaiseksi (saa haravoida välillä, jos se ei hidasta peliä). Mikäli pallo on hiekkaesteessä jossa on vettä niin vapauttava paikka pitää löytää esteestä. Mikäli paikkaa ei löydy niin voidaan vapautua esteen ulkopuolelle ilman rangaistusta. Koskaan lähin vapauttava paikka ei voi olla lähempänä lippua kuin alkuperäinen pallon paikka.

Mikäli valitaan esteessä oleva pallo, jatketaan estesäännön mukaan.

Golfsääntöjen vastaisesti scramblessä pelaajat saavat seurata pelaajan takaa linjoja sekä lyötäessä sekä putatessa. Puttinsa jälkeen pelaaja saa käydä napauttamassa reiän reunalla olevan pallon sisään ennen seuraavaa lyöjää, mutta jos joukkuetoveri upottaa sen jälkeen puttinsa yhdellä lyönnillä, niin parempi tulos hyväksytään.

Joukkueen tasoitus

Joukkueen tasoitus on 10 % joukkueen pelaajien yhteenlasketusta slopetasoituksesta. Tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan tasoitus. Max. slope 36.

Lyöntipaikat

Miehet: keltainen, Naiset ja seniorit yli 70v: punainen. Enintään 12 v. pojat voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

Palkinnot

3 parasta joukkuetta palkitaan. Mikäli tasatuloksia ilmenee sijoittuu paremmin se joukkue jonka yhteenlaskettu tasoitus on pienempi. Mikäli ratkaisua ei vieläkään löydy ratkaistaan järjestys tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa. Palkintojen jako välittömästi tulosten varmistuttua clubin lasiterassilla.

Ruokailu

Uudistunut Ravintola Clubi palvelee klo 8 alkaen. Tervetuloa.

Kilpailun johtaja

Kilpailun johtajana toimii Timo Tuuri 040 501 8273