kilpailumääräys Kosgtoberfest 1.10.2022

28.09.2022

Kilpailumääräys Kauden päätöskisa ”KosGtoberfest” 1.10.2022

 

Kentällä on voimassa siirtosääntö, mailan mitta. Mitan voi arvioida silmämääräisesti. Greenillä palloa ei tarvitse asettaa greenin ilmastuksesta aiheutuneeseen kuoppaan vaan sen voi asettaa korkeintaan pallon halkaisijan mitan päähän kuopasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää.

 

Kilpailijoita pyydetään käyttämään sähköistä tuloskorttia joka löytyy Nexgolfista

 

Pelimuoto: 4-hengen scramble

 

Pelin kulku on seuraava noudattaen golfin sääntöjä soveltuvin osin:

Kaikki joukkueen jäsenet lyövät avauslyönnin. Avauksista valitaan yleensä paras lyönti ja peliä jatketaan ko. pallon paikalta. Pallon paikka merkitään. Pelaajat jatkavat samasta paikasta vuorotellen valinnaisessa järjestyksessä. Kentän lyhyeksi leikatulla alueella pallon saa asettaa ja muualla pudotetaan enintään mailan mitan päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää. Pudotettaessa pallo esteeseen tai raffiin, on pallon jäätävä samalle alueelle. Viheriöllä pallo asetetaan. Saman periaatteen mukaan jatketaan, kunnes pallo on reiässä.

Mikäli pelipalloksi valitaan hiekkaesteessä oleva pallo, seuraava pallon saa asettaa esteeseen ja pallon asema pitää luoda alkuperäisen kaltaiseksi (saa haravoida välillä, jos se ei hidasta peliä). Mikäli valitaan esteessä oleva pallo, jatketaan estesäännön mukaan.

Golfsääntöjen vastaisesti scramblessä pelaajat saavat seurata pelaajan takaa linjoja sekä lyötäessä sekä putatessa. Puttinsa jälkeen pelaaja saa käydä napauttamassa reiän reunalla olevan pallon sisään ennen seuraavaa lyöjää, mutta jos joukkuetoveri upottaa sen jälkeen puttinsa yhdellä lyönnillä, niin parempi tulos hyväksytään.

 

Lähtöajat

 

Joukkueet lähtevät liikkeelle yhteislähtönä 10:00 tai 10:10 heille ilmoitetulta tiipaikalta.

 

Joukkueen tasoitus

 

Joukkueen tasoitus on 15 % joukkueen pelaajien yhteenlasketusta slopetasoituksesta. Tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan tasoitus.

 

Lyöntipaikat

 

Miehet: keltainen, Naiset: punainen. Yli 70 v miehet ja enintään 12 v. pojat voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

 

Erikoiskilpailut

 

Väylä 2: lähimmäs kolpakkoa. Väylällä oleva merkki siirretään pallon kohdalle ja siihen kirjoitetaan pallon lyöneen pelaajan nimi. (Kolpakkoa ei saa siirtää)

Väylä 16: Pisin tuoppi. Väylällä oleva merkki siirretään pallon kohdalle ja siihen kirjoitetaan pallon lyöneen pelaajan nimi.

Erikoiskilpailut ovat henkilökohtaisia.

 

Palkinnot

 

5 parasta joukkuetta palkitaan. Mikäli tasatuloksia ilmenee sijoittuu paremmin se joukkue jonka slopetasoitus on pienempi. Mikäli ratkaisua ei vieläkään löydy ratkaistaan järjestys tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa. Palkinnot jaetaan kilpailun jälkeen tulosten selvittyä Clubilla.

 

Ruokailu

 

Ruokailu kilpailun jälkeen Clubilla.