Kilpailumääräys Kinkkukisa 15.10.

13.10.2022

Vaihtuva pelimuoto

KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT :

 

Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman ”Rules of Golf ” (voimassa tammikuu 2019-) - sääntökirjan, ja Koski-golfin kenttää koskevien paikallissääntöjen ja kilpailumääräysten mukaisesti.

+ Siirtosääntö (15 cm) on voimassa väylämittaan tai lyhyemmäksi leikatulla alueella,koskee myös greenejä.

+ Bunkkerissa olevat veden aiheuttamat valumaurat ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen säännön 16.1c mukaan. 

 

JOUKKUEEN TASOITUS:

 

Joukkueen tasoitus on 25% pelaajien yhteenlasketusta slopetasoituksesta, max. slope 36. Joukkueen tasoitus ei voi olla suurempi kuin joukkueen paremman pelaajan tasoitus.

 

 

PELIMUOTO JA KÄYTETTÄVÄ TII:

 

Väylät 1-6 pelataan greensomea ( Peliparin   kumpikin pelaaja lyö jokaiselta tiiltä avauslyönnin, jonka jälkeen pelipari valitsee kummalla pallolla jatkaa peliä. Pelaaja jonka pallo on nostettu ylös lyö seuraavaksi ja sen jälkeen lyödään vuorotellen kunnes pallo on reiässä.Pallon asetusohjeet on  samat, kuin pariscrämblen ohjeissa)

 

Väylät 7-12 pelataan foursomea ( Peliparin toinen jäsen avaa parilliset väylät ja toinen parittomat väylät. Palloa lyödään vuorotellen, kunnes pallo on reiässä.)

 

Väylät 13-18 pelataan pariscramblea. (Molemmat joukkueen jäsenet lyövät avauslyönnin. Avauksista valitaan yleensä parempi lyönti ja peliä jatketaan ko. pallon paikalta. Pallon paikka merkitään. Peliä jatketaan merkitystä paikasta vuorotellen valinnaisessa järjestyksessä. Kentän lyhyeksi leikatulla alueella pallon saa asettaa ja muualla pudottaa enintään mailan mitan päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää. Pudotettaessa pallo esteeseen tai raffiin, on pallon jäätävä samalle alueelle. Viheriöllä pallo asetetaan. Saman periaatteen mukaan jatketaan, kunnes pallo on reiässä.

Mikäli pelipalloksi valitaan hiekkaesteessä oleva pallo, seuraava pallon saa asettaa esteeseen ja pallon asema pitää luoda alkuperäisen kaltaiseksi (saa haravoida välillä, jos se ei hidasta peliä). Mikäli valitaan esteessä oleva pallo, jatketaan estesäännön mukaan.

Golfsääntöjen vastaisesti scramblessä pelaajat saavat seurata pelaajan takaa linjoja sekä lyötäessä sekä putatessa. Puttinsa jälkeen pelaaja saa käydä napauttamassa reiän reunalla olevan pallon sisään ennen seuraavaa lyöjää, mutta jos joukkuetoveri upottaa sen jälkeen puttinsa yhdellä lyönnillä, niin parempi tulos hyväksytään.)

 

Tee: Miehet keltainen, naiset punainen. Yli 70 vuotiaat miehet ja alle 12 vuotiaat juniorit voivat halutessaan pelata punaiselta teeltä (Ilmoitettava caddiemasterille ennen starttia poikkeavasta teestä).

 

PALKINTOJEN JAKO: Palkitaan kolme parasta paria, tasatilanteessa pienempi joukkuetasoitus voittaa. Jos tasoituskin on sama, niin ratkaisu matemaattisesti.

Palkinnot jaetaan Clubin terassilla välittömästi kun tulokset ovat valmistuneet.


KILPAILUN JOHTAJA JA TUOMARI

Petteri Pasanen 050 5976645

 

TULOSKORTIT JA TULOSTEN KIRJAUS:

Ensisijaisesti käytämme kilpailuiden yhteydessä NexGolf Mobile Scoring -järjestelmää. Järjestelmässä kilpailijat voivat kirjata reikäkohtaiset tuloksensa kilpailun aikana. Tällä pystytään tarjoamaan reaaliaikainen tulospalvelu kilpailua seuraaville ja siksi järjestelmän käyttämistä suositellaan.