Kilpailumääräys Ekokaari open 2022

12.08.2022

KILPAILUMÄÄRÄYS EKOKAARI OPEN 13. – 14.8.2022

Pelimuoto ja käytettävä tii:

Kaikki pelaajat osallistuvat molempiin sarjoihin ellei toisin ole mainittu.

Ryhmät (3 hlö) lähtevät liikkeelle lauantaina klo 8:30 alkaen arvotussa järjestyksessä 8 minuutin välein. Sunnuntaina lähtöjärjestys on käännetty SCR-sarjan järjestys alkaen klo 8:30 (3 hlö). Lähtöväli on 8 minuuttia. Sunnuntain lähtöajat julkaistaan lauantain tulosten varmistuttua.

Miehet: 36 r tasoitukseton/tasoituksellinen lyöntipeli 56/keltainen tii. Yli 70 v. miehet voivat halutessaan pelata 47/ punaiselta tiiltä. Tällöin he eivät kuitenkaan voi osallistua SCR-sarjaan. Tieto on ilmoitettava Koskigolfin caddiemasterille viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä. (p. 020 742 9820 tai toimisto@koskigolf.fi)

Naiset: 36 r tasoitukseton/tasoituksellinen lyöntipeli 47/punainen tii

Kierros 1 pelataan Kymen Golfin kentällä Mussalossa Kotkassa ja kierros 2 Koskigolfin kentällä Eerolassa Kuusankoskella.

SÄÄNNÖT:

Kilpailussa noudatetaan seuraavia sääntöjä:
• Rules of Golf as approved by The Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews
• Mussalon kentällä Kymen Golfin paikallissäännöt
• Eerolan kentällä Koskigolfin paikallissäännöt
• Molemmilla kentillä on voimassa siirtosääntö kentän lyhyeksi leikatulla alueella (15 cm). Viheriöillä ei ole siirtosääntöä.

GOLFAUTON KÄYTTÖ:

Golfauton käyttö kilpailussa on kielletty, kilpailunjohtaja voi kuitenkin sallia käyttöoikeuden lääketieteellisistä syistä.

TASATULOSTEN RATKAISU:

Tasoituksettomassa kilpailussa tasatilanne ratkaistaan tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 36, 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa.

Tasoituksellisessa kisassa tasatilanteessa voittaa pienemmän pelitasoituksen omaava pelaaja. Jos pelitasoituskin on sama, ratkaistaan voittaja kuten tasoituksettomassa kisassa.

TULOSKORTIT JA TULOSTEN KIRJAUS

Ensisijaisesti käytämme kilpailuiden yhteydessä NexGolf Mobile Scoring -järjestelmää. Järjestelmässä kilpailijat voivat kirjata reikäkohtaiset tuloksensa kilpailun aikana. Tällä pystytään tarjoamaan reaaliaikainen tulospalvelu kilpailua seuraaville ja siksi järjestelmän käyttämistä suositellaan. Yksi ryhmän jäsen voi täyttää kaikkien ryhmän pelaajien kortit. Lisäohjeita saa Caddie Masterilta sekä http://www.nexgolf.fi/nms

Poikkeustapauksissa pahviset tuloskortit palautetaan asianmukaisesti täytettynä välittömästi kilpailukierroksen jälkeen Scoring Arealle eli caddiemasterin toimistoon.

KILPAILUMAKSU

Kilpailumaksu tulee olla suoritettuna joko Koskigolfin tilille FI19 2062 3800 0078 79 tai Koskigolfin Caddiemasterin toimistoon ennen 2. kilpailukierroksen aloittamista.

EPÄSELVÄT TILANTEET

Kilpailun johtaja ja päätuomari on lauantaina aamulla Pekka Salmi, 050 526 1224, ja iltapäivällä Juha Hirvi, 040 960 3751.
Kilpailun johtaja ja päätuomari on sunnuntaina Pertti Niemelä 040 075 6189.
Kilpailija voi tarpeen mukaan pelata vaihtoehtoisen pallon mikäli pelin jatkaminen sitä edellyttää. Ratkaisu mahdolliseen sääntötulkintaan ja sitä kautta reiän lopulliseen lyöntimäärään on kuitenkin ratkaistava ennen tuloskortin jättämistä.

KILPAILULOUNAS

Kilpailumaksuun sisältyvän lounaan voi lunastaa nimensä ilmoittamalla pelattavan kentän ravintolasta.

TULOSTEN JULKISTUS ja PALKINTOJEN JAKO

Kilpailun tulokset julkaistaan sekä Kymen Golfin että Koskigolfin nettisivuilla ja Nexgolfin kilpailukalenterissa. Palkinnot jaetaan välittömästi tulosten selvittyä Koskigolfin ravintolan terassilla. Palkinnon voi saada vain yhdessä sarjassa (siinä missä sijoittuu paremmin). Jos sijoitus on sama molemmissa sarjoissa palkitaan pelaaja SCR- sarjassa.